Vil du feste med meg?

Et spørsmål jeg stadig ser blir stilt er hvordan man fester tråden på et strikketøy så den ikke går opp igjen? Jeg har prøvd utallige metoder, tilogmed varianter som inneholdt håndsydde bittesmå sting. Etter en stund fant jeg ut at dette hadde jeg ikke tid til, jeg ble rett og slett sur! Tenk da, prosjektet ditt er ferdig og du gleder deg til og bruke det, eller gi det bort. Det eneste som gjenstår er og feste trådene… Er du riktig heldig har du foran deg en kofte med 11 tråder (Ja, 11 tråder! been there, done that!)

Nei, mor måtte til pers! Jeg endte faktisk opp på biblioteket hvor jeg kikket i en eldre bok om håndstrikk. Det var flotte tegninger om hvordan man skulle feste trådene på den beste måten både i glattstrikk ved overgangen til nytt nøste og ender i vrangbord. Metodene var forskjellige, men absolutt best til hver sin strikketype. Jeg legger ved 2 videoer som viser hvordan man best (etter min mening) fester tråder ved overgang til nytt nøste på glattstrikk og festing i vrangbord uten at elastikken i borden blir svekket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.