Fem Fine, Falske Fletter

På fredag ble jeg ferdig med min oversize-genser og den ble sååå fin! Jeg prøve og ta et verdig bilde av den ute, men kveldslyset gjorde dessverre at fargen ble litt misvisende. Den er mer mørk og rød enn på bildet under.

Den ble hvertfall kjempedigg å ha på og jeg ble plutselig uten prosjekt i fanget på lørdagskvelden.

Etter å ha bladd litt i diverse bøker og blader fant jeg ut at både settet til minsten og genseren til jentungen måtte vente litt til.

Tidligere i uka gikk jeg nemlig til innkjøp av noen kjempefine tykke strømpebukser i snasne høstfarger. Jeg tenkte som så at strømpebukser er kjekt og ha uansett nå som det blir kaldere. Etter å ha endevendt klesskapet fant jeg absolutt ingen skjørt og alle kjolene jeg har er sommerkjoler. Dette må mor fikse på. Strikke et skjørt? Sist jeg gjorde det var jeg vel 9 år og skjørtet ble så som så 😂 Nei, neste prosjekt må enten bli en kjole eller et skjørt.

Falske fletter har jeg ikke brukt så ofte på mine prosjekter. Jeg har faktisk vært litt usikker på fremgangsmåten, men da jeg kom over en veldig enkel og grei forklaring var det lenger ingen tvil! Fremgangsmåten jeg har brukt er :
  1. Pinne er 2 rett og 2 vrang ut pinnen
  2. Pinne er 1 rett, 1 kast, 1 rett, 2 vrang ut pinnen
  3. Pinne er 3 rett og 2 vrang ut pinnen.
  4. Pinne er 3 rett, dra så over den første rette over de 2 neste, så 2 vrang ut pinnen.

Lykke til og god strikk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.