«Jentemamma og guttemamma <3"

Jeg er så heldig at jeg kan kalle meg både for jentemamma og guttemamma. Jeg vil nødig kaste meg inn i den uendelige diskusjonen om hvordan gutter og jenter forskjellige. Gutteleker og jenteleker er faktisk et produkt av hva som er blitt fremstilt for barn av foreldre og familiemedlemmer over flere generasjoner. At rosa på tidlig 1900 tallet faktisk var en typisk guttefarge og at himmeblått var noe unge piker ble sett i daglig er bare et eksempel på at tider forandrer seg og at det ikke nødvendigvis er farlig for jenter og bli rørleggere eller at man har et eget ord for mannlige jordmødre; helsefar/Jordfar. 🙂

Mine unger er typiske for sitt kjønn og selv om jeg ikke har noe problemer med at andre barn leker med hva enn de måtte ønske på kryss av hva som blir fremstilt som normen synes jeg det er koselig at min datter er over gjennomsnittet interessert i sminke og negldesign og at min sønn kræsjer i stykker sine legobiler i heftig lek og kaller frisørkappen i salongen for batmankappe.

Med dette i tankene fikk jeg inspirasjon til og lage en bukse til min sønn. Som liten gutt er han aktiv og holder gjerne på med masse samtidig. Da han krabbet så uskyldig på gulvet som en snau 1-åring fant han ut at han kunne gjemme smokkene sine i lommer. Han fant lommer overalt og gjemte dem. Jeg tror vi på det verste hadde nærmere 30-40 smokker i hus.

Disse minnene kom strømmende tilbake og ideen var klar ; «tjuvradden». En bukse med stor sleng i beina, lommer oppover på siden og kanskje litt strukturstrikk, eller mønsterstrikk. Ideen ble til produkt og oppskriften er også skrevet ned og godt bevart. Mor og sønn er veldig fornøyde og ved neste anledning tror jeg kanskje jeg strikker med noe mønster, kanskje en rev eller 2? Så får vi la guttungen kose seg med guttelek og jentelek hvis det er noe han ønsker 🙂 Det er både plass til lekebiler og lipgloss i disse lommene!

God helg og god strikk <3

4 comments
 1. Hei! Disse buksene var nydelige! Har du lagt ut oppskriften til salgs noe sted? Sånne vil jeg gjerne strikke også 🙂

  1. Hei! Så hyggelig og høre! Ja, jeg har oppskriften fra 1 til 5 år. Jeg holder på med en løsning tilknyttet bloggen som vil være i orden iløpet av helgen. Titt innom bloggen igjen på søndag så skal det være i orden 🙂

   1. Hei! Jeg finner det ikke jeg, leter jeg på feil sted? 🙂

    1. Hei igjen!
     Vi jobber med saken og jeg har dessverre ikke fått ut shoppen ennå. Vi håper på at det skal være i orden innen slutten av uken 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.